Te bestellen:

Te koop: CD uit 2008 – Hommage aan Willem Andriessen, pianist en componist
CD met nog nooit eerder uitgegeven materiaal van de pianist en componist Willem Andriessen. Op de CD is het vierde Pianoconcert in G van Beethoven te horen, met het Concertgebouworkest o.v. Eduard van Beinum, en het Pianoconcert in Des groot (1908) van Willem Andriessen, uitgevoerd door de componist samen met het Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Bernard Haitink, een uitvoering uit 1957.
Een uitstekend verzorgd tekstboekje van 8 pagina’s met informatie over de werken, en informatie over Willem Andriessen, is ingesloten. De CD is een initiatief van het EPTA Documentatie Centrum (EDC). Zij werd uitgegeven met financiële steun van de EPTA afdeling Nederland en maakt deel uit van de EPTA Uitgaven Reeks.

Bestellen – De CD is verkrijgbaar voor € 10,-, stuurt u hiervoor een mail met adresgegevens naar secretaris@eptanederland.nl. Coosje de Wit verzorgt de verspreiding. De nota ontvangt u van de administratie. Na ontvangst van uw betaling wordt de CD toegestuurd.

Boekje Frans Schreuder: Zo kan het ook
Tussen 1996 en 2005 bevatte het Piano Bulletin de vaste rubriek ‘Zo kan het ook’. Deze bijdragen zijn in gebundelde vorm beschikbaar gekomen in een boekje (72 bladzijden). De artikelen behandelen een breed veld rondom de piano met vooral praktische en handige tips. Het tot dusver uitverkochte boekje ‘Zo Kan Het Ook’ is inmiddels in herdruk weer opnieuw verschenen, en bestelbaar.

Bestellen – Het boekje is verkrijgbaar voor € 12,-. Stuurt u hiervoor een mail met adresgegevens naar secretaris@eptanederland.nl. Coosje de Wit verzorgt de verspreiding. De nota ontvangt u van de administratie. Na ontvangst van uw betaling wordt het boekje toegestuurd.


Frans Schreuder (1930 – 2017) was jarenlang hoofd van de afdeling piano en leraar pianomethodiek en uitvoeringspraktijk respectievelijk aan de muziekschool en het conservatorium van Rotterdam.
Hij is bestuurslid van EPTA en redactielid van het Piano Bulletin geweest. Hij was mede-oprichter van EPTA Nederland en initiator van het EPTA Documentatie Centrum (EDC). Frans Schreuder was erelid van EPTA.

 

Piano Journal:

Zie ledengedeelte.

Op 31 oktober en 1 november 2020 vond het internationale congres online plaats, de lezingen en recitals zijn nog steeds op YouTube te zien via links op de website van EPTA Deutschland:
http://epta-deutschland.de/cms/front_content.php?idart=22

 

In Memoriam Joop Albracht

Voor het Piano Bulletin:

Auteur PDF link
C. Determeijer Chopins motieven, een rode draad

Voor Pianist Magazine:

Auteur PDF link
M. Pauwels artikel Pianist 2 2017