• Bart van de Roer

  voorzitter

  Van de Roer (1972) was winnaar van het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het Tromp Muziek Concours (1996). Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium. Na zijn studie volgde hij lessen bij onder meer Rudolf Jansen, Menahem Pressler, Peter Frankl, het Vermeer Quartet, Cristina Ortiz en Eugen Indjic. Sinds zijn officiële recitaldebuut in 1997 in het Concertgebouw in Amsterdam, gaf hij recitals in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Ierland, Zwitserland en de VS. Bart soleerde met o.a. het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, het Janácek Philharmonic Orchestra en het Nationaal Orkest van België. CD’s maakte hij o.a. van de pianoconcerten van Leo Smit en Peter van Onna. In 1996 richtte hij samen met Marc Vossen en Wouter Vossen het Storioni Trio op. Bart doceert piano en kamermuziek aan het Codarts Conservatorium.

  Bart nam in november 2016 het voorzitterschap van EPTA op zich.

 • Elize van den Berg

  secretaris

  Elize van den Berg (1988) studeerde piano bij Frank van de Laar aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze volgde masterclasses bij o.a. Ronald Brautigam. Sinds haar afstuderen in 2010 leeft Elize van haar werk in de muziek. Ze heeft een lespraktijk, geeft concerten en heeft verschillende koren begeleid.

  Elize gebruikt haar organisatorische talent graag voor het runnen van haar eigen onderneming, het organiseren van leerlingenconcerten en sinds twee jaar ook voor de EPTA. Ze vervult de taken van secretaris (en webmaster) met veel enthousiasme.

 • Mariska de Waard

  penningmeester

  In 1997 ben ik afgestudeerd aan de HKU te Utrecht als docerend musicus bij Alwin Bär. Net na de studie heb ik het lesgeven een tijdje kunnen combineren met een parttime baan in het bedrijfsleven. Maar nadat ik een paar keer ben verhuisd heb ik mijn pianopraktijk achter me gelaten en ben ik fulltime in het bedrijfsleven gestapt. Ik heb een deeltijdstudie bedrijfseconomie aan de HES gevolgd en na het afstuderen als financial controller aan de slag gegaan bij Novamedia en de Goededoelenloterijen. Nu ben ik consultant en help ik bedrijven bij het implementeren van financiële software. Muziek heeft altijd nog een speciale plek in mijn leven en toen ik werd benaderd om als penningmeester voor de EPTA aan de slag te gaan leek mij dit de uitgelezen kans om de twee werelden bij elkaar te brengen.

  Verder over mij: ik ben 44 jaar, getrouwd met Jeroen, geen kinderen en woonachtig in de buurt van Zwolle. Ik hou van muziek, lezen, reizen, duiken, skiën, koken, hardlopen/wandelen en sauna.

  Mariska werd in november 2016 benoemd tot penningmeester van EPTA.

  bestuurstaken: dagelijks bestuur, penningmeester, ledenadministratie

 • Olga de Kort – Koulikova

  Olga de Kort-Koulikova werd geboren in Istra (Moskou). Sinds 1998 woont en werkt ze in Nederland. Ze studeerde piano en cultuurwetenschappen in Rusland, journalistiek in Frankrijk en piano, orgel en muziekwetenschap in Nederland. Olga is eigenaar van het muziekbureau {aKKOlade en heeft een privé pianolespraktijk. Ze werkt als freelance musicus en muziekjournaliste, geeft lezingen en concertinleidingen. Olga de Kort is redacteur van Piano Bulletin en secretaris van EDC.

  In oktober 2014 trad zij toe tot het bestuur, waar zij zich onder andere zal gaan bezig houden met het analyseren en beschrijven van beginnersmethoden.
  www.olgadekort.com

  bestuurstaken: coördinator werkgroep beginnersmethoden, secretariaat EPTA Frans Schreuderprijs

 • Marc Pauwels

  Na zijn pianostudie (Staatsexamens, Conservatorium van Amsterdam en vervolgstudies) specialiseerde Marc Pauwels zich in de pianomethodiek en de historische ontwikkeling. Van 1990 tot 1995 was hij verbonden aan het Muziektheoretisch Opleidingsinstituut Staatsexamens, waar hij algemene en speciale onderwijsleer doceerde. Sinds 1995 is hij hoofdvakdocent piano en docent pianomethodiek en historische ontwikkeling aan de Schumann Akademie.

  Aan het Conservatorium van Amsterdam doceert hij vanaf 2012 eveneens methodiek en historische ontwikkeling. In zijn privépraktijk is het accent geleidelijk verschoven naar de (semi-)professionele pianostudent en de nascholing van docenten. Marc Pauwels trad in 2011 toe tot het bestuur van EPTA.

  ”Als bestuurslid hoop ik onder meer te kunnen bijdragen aan actualisering en verdieping van de onderwijscompetenties van leden die hieraan behoefte hebben. Ik denk daarbij aan het organiseren van studiedagen en nascholingsprojecten on demand.”

  bestuurstaken: werkgroep bij- en nascholing, vernieuwing leergang 

 • Lestari Scholtes

  algemeen bestuurslid

  Lestari Scholtes (1984) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde zij met haar pianoduopartner Gwylim Janssens bij het Silver-Garburg Pianoduo aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Met haar pianoduo won zij onder andere het Vriendenkrans Concours, het Internationale Kamermuziek Concours Almere en het Concours Musical de France. Lestari gaf masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd en is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen. Ze gaf talloze concerten in Nederland en trad daarnaast op in vele Europese landen en Israel, Georgië, de Verenigde Staten (Carnegie Hall), de Verenigde Arabische Emiraten, Zimbabwe, Mongolië, Japan, Thailand, Vietnam, Cambodja, Chili, Bolivia en Peru. Ook trad zij op met onder andere het Residentie Orkest, Brabants Orkest, Holland Symfonie Orkest, Domestica Rotterdam en het Israel Symphony Orchestra. Sinds 2014 heeft zij haar eigen kamermuziekserie ‘Vrienden van de Kamermuziek’ in de Amstelkerk te Amsterdam. Samen met violist Eduardo Paredes en cellist Leonard Besseling vormt zij TRIO 258. Lestari is samen met Gwylim Janssens oprichter en artistiek-zakelijk leider van het Pianoduo Festival Amsterdam.