European Piano Teachers Association - The Netherlands

Graadexamens

EPTA Nederland

Landelijke Graadexamens Piano

 

De Landelijke Graadexamens Piano (LGP) zijn een onderdeel van EPTA Nederland, waarbij leerlingen van EPTA-leden in staat worden gesteld om theoretisch en praktisch examen te doen op elf verschillende niveaus (graden). De examens vinden jaarlijks plaats in de periode maart-april op verschillende locaties verspreid over heel Nederland. 

 

Het doel van de graadexamens is om de deelnemers te motiveren en te stimuleren. De graadexamens halen het pianospel uit de sfeer van vrijblijvendheid, maar zonder het speelplezier uit het oog te verliezen.

 

In 2019 hebben 400 kandidaten – leerlingen van 98 docenten – een graadexamen gedaan en daarvan is iedereen, op een paar kandidaten na, geslaagd. In 2020 konden de examens helaas niet doorgaan vanwege Covid-19.

 

 

Graadexamens 2021

 

De graadexamens konden ook dit jaar, helaas, niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Zowel het theorie- als het praktijkexamen werden online afgenomen. Met video-opnames is het praktijk gedeelte afgelegd.

Inschrijven voor Graadexamens 2021

Helaas kun je je niet meer inschrijven voor de Graadexamens van 2021. Neem contact op met jouw pianodocent voor meer informatie over het aanmelden.

Voor kandidaten

Als je pianodocent lid is van EPTA Nederland, kun je via je docent deelnemen aan de graadexamens. Het examen bestaat uit een speelexamen in de vorm van een concertje en een theorie-examen. De examens beginnen al op een eenvoudig niveau (A1) en je kunt doorgroeien via A2 naar B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2 en uiteindelijk naar graad F.

 

Het voordeel van graadexamens is dat je een doel hebt om naartoe te werken. Ook weet je zeker dat je kennis van theorie gelijk opgaat met je pianospel. Overleg met je docent over aanmelding, de graad die je kunt doen en het repertoire.

 

 

Kandidaatgegevens-dropbox

Kandidaten melden zich aan door hun gegevens in te vullen in deze dropbox. De docent maakt deze aanmelding definitief door deze gegevens binnen te halen in Mijn-LGP. De kosten voor het examen zijn € 40,-. Voor instructies wat betreft de betaling: zie onderaan deze pagina.

 

 

Voor docenten

De examens zijn openbaar toegankelijk. Zodra het weer mogelijk is de examens op de gebruikelijke wijze te organiseren ben je van harte welkom om te komen luisteren. Aanmelden en beheren van examenkandidaten gebeurt in Mijn-LGP.

 

In het ledendeel van deze website (downloads) vind je alle informatie over de graadexamens: deelnamevoorwaarden, speeleisen, theorie-eisen, etc.

 

 

Contact

Landelijk coördinator

Liesbeth Eggen

[email protected]

 

Administratie graadexamens

Liesbeth Eggen

[email protected]

 

 

Bankrekeningnummer Graadexamens

Vermeld bij de betaling de naam van de kandidaat, de graad en de naam van de docent.

 

IBAN NL51INGB0005081611

t.n.v. EPTA Nederland

BIC code: INGBNL 2A

 

Een graadexamen betalen kan ook met IDEAL, klik daarvoor hier.

 

 

 

Bekijk deelnamevoorwaarden

Profiteer als lid van EPTA

 

  • 3x per jaar GRATIS vakblad Piano Bulletin
  • Eigen profielpagina bij ‘Onze docenten’
  • Deelname aan de Graadexamens voor je leerlingen
  • Toegang tot de repertoire database
  • Contact met vakgenoten

Je bent al EPTA-lid

vanaf € 59,- per jaar

 

Meer informatie