European Piano Teachers Association - The Netherlands

Congres en ALV Online

28 november 2020
/
Nationaal Congres

De online ALV is verplaatst naar zaterdag 28 november om 15:30u.

Om de ALV te kunnen bijwonen willen we u vragen u voor 25 november aan te melden via [email protected] ovv ALV, waarna u de inloggegevens zult ontvangen. De stukken voor de ALV kunt u vanaf 14 november op het ledengedeelte van de website vinden.

Presentatie “Een win-winsituatie: pianisten en pianobouwers in het negentiende-eeuwse Parijs”

Onze mooie plannen voor een live congresdag in Naarden zullen moeten wachten op tijden waarin we weer bij elkaar kunnen komen. Gelukkig hebben we Michel Khalifa bereid gevonden zijn presentatie online te houden op 28 november van 13:30u-14:30u.

Om de presentatie te kunnen bijwonen willen we u vragen u voor 25 november aan te melden via [email protected] ovv presentatie, waarna u de inloggegevens zult ontvangen.

Een win-winsituatie: pianisten en pianobouwers in het negentiende-eeuwse Parijs

Met bijna honderd pianobouwers en talrijke sterpianisten uit binnen- en buitenland was Parijs rond 1830 het mekka van de pianomuziek. Typisch voor de Franse hoofdstad was de verregaande samenwerking tussen bouwers en uitvoerende musici. In deze presentatie komen de wederzijdse voordelen van zo’n systeem aan bod alsmede hun gevolgen voor de concertcultuur. We bespreken ook de carrière van Henri Herz, die op beide fronten actief was.  

Michel Khalifa, geboren en getogen in Parijs, studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Als zelfstandige musicoloog vertelt hij graag over klassieke muziek tijdens concertinleidingen en muziekreizen. Hij recenseerde tussen 2004 en 2008 voor Het Parool en was van 2010 tot 2012 hoofdredacteur van Bravo!, het jubileumboek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Michel Khalifa doceert muziekgeschiedenis en muziekesthetiek aan het Conservatorium van Amsterdam.