METHODIEKPRIJS 2012

In 2012 is de Methodiekprijs niet uitgereikt wegens te weinig inzendingen.
Vanaf 2013 heeft de prijs een nieuwe naam gekregen: EPTA Frans Schreuderprijs, genoemd naar de grondlegger van EPTA Nederland.

 

METHODIEKPRIJS 2011

De derde EPTA Methodiekprijs is in november 2011 door bestuurslid Joop Albracht uitgereikt aan Jan van Wijk, student aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle (scriptiebegeleider Alex Manassen). De prijs is hem door de jury toegekend voor zijn scriptie Componeren in de muziekles. In Piano Bulletin 2012/3 publiceerde Jan een artikel over dit onderwerp. De volledige scriptie kan hier gedownload worden.

De jury bestond uit: Willy Muller, Marjès Benoist, Joop Celis.

 

METHODIEKPRIJS 2010

De EPTA Methodiekprijs 2010 is toegekend aan het werkstuk getiteld Spelen met klank, over het ontdekken van de grondbeginselen van de harmonieleer, geschreven door Francisca Vermeulen, student aan de Schumann Akademie (docent Marc Pauwels).

Het winnende werkstuk betreft een praktische uitwerking van de basis van de harmonieleer aan de piano, zoals die door Robijn Tilanus in haar boek Kwintessens uiteengezet is. De auteur heeft negen leseenheden uitgewerkt waarin ontdekken en improviseren aan de piano centraal staan. Een samenvatting van deze scriptie is te vinden in Piano Bulletin 2011/1.

De scriptie is in 2011 bewerkt tot een EPTA publicatie (EPTA uitgaven nr. 6). Deze uitgave is uitverkocht.

De jury bestond uit: Dirk-Jan Schilt (voorzitter), Willy Muller, Jan Marisse Huizing.

METHODIEKPRIJS 2009 

De eerste EPTA Methodiekprijs werd in 2009 uitgereikt aan Christine van der Weij, voor haar werkstuk In je hoofd, uit het hoofd– een verkenning van enkele publicaties over de werking van het geheugen bij het instuderen en uitvoeren van pianomuziek. Christine is student aan de Schumann Akademie, docent Marc Pauwels. Zij is inmiddels afgestudeerd.
Een samenvatting van het werkstuk is gepubliceerd in Piano Bulletin 2010/1.

De jury bestond uit: Dirk-Jan Schilt (voorzitter), Willy Muller, Jan Marisse Huizing.
Initiatief, organisatie, secretariaat: Flor Verhey