European Piano Teachers Association - The Netherlands

Naarden Internationaal Piano Festival

9 mei 2019
/
Algemeen

1e editie
Naarden International Piano Festival
Jonathan Biss – Nino Gvetadze – Hannes Minnaar – Alfred Brendel – Kristian Bezuidenhout

9 t/m 12 mei 2019
BIJ ANDREAS, Turfpoortstraat 29, Naarden Vesting

“As a young girl, I had my heroes, pianists, that I admired, but never dared to go near them, as they were completely out of my reach. Time had passed and I personally met some of my heroes and learned so much from them, in a simple conversation and especially while listening to them very closely.”

Nino Gvetadze
artistiek directeur Naarden International Piano Festival

Van donderdag 9 t/m zondag 12 mei vindt de eerste editie plaats van het Naarden International Piano Festival (NIPF). Het kersverse festival werd eind vorig jaar opgericht door pianiste Nino Gvetadze (artistiek leider) in samenwerking met de Robert F.W. Bruinsma Stichting in Naarden. Doel van het festival is ondersteuning te bieden aan talentvolle masterstudenten van de conservatoria die binnenkort afstuderen en hun onafhankelijke leven als concertpianist gaan beginnen. Tijdens het Naarden International Piano Festival zullen deze jonge pianisten zelf optreden, maar ook kennismaken met ervaren meesterpianisten. Het NIPF is nadrukkelijk geen concours, maar een ontmoetingsplek voor beginnende en ervaren professionals.

Meesterpianisten & jong talent

De eerste editie van het Naarden International Piano Festival heeft onder artistieke leiding van Nino Gvetadze een aantal imposante namen aan zich weten te binden: Alfred Brendel, Kristian Bezuidenhout, Jonathan Biss en Hannes Minnaar. Via internationale conservatoria werden er zes masterstudenten geselecteerd, die tijdens het festival kennismaken met de meesterpianisten en de ‘honorary guests’, waaronder zaaldirecteuren, impresario’s en overige ‘influencials’.

Programma

Het festival begint donderdagavond 9 mei met een openingsconcert door de Amerikaanse pianist Jonathan Biss. Op vrijdag en zaterdag zijn er lunchconcerten door de zes studenten, met daaraan voorafgaand informele meet & greets met de ‘honorary guests’. Ook zal er op vrijdagochtend een interview plaatsvinden met Jonathan Biss, bijgewoond door de studenten. Vrijdagavond vindt er een recital plaats van Nino Gvetadze en Hannes Minnaar. Daags daarop is er een muzikale avond met meesterpianist Alfred Brendel, en Kristian Bezuidenhout sluit het festival op zondag 12 mei af met een recital op pianoforte. Het complete programma is vanaf 15 februari te vinden op www.naardenpianofestival.nl.

BIJ ANDREAS

Het Naarden International Piano Festival vindt plaats in BIJ ANDREAS, de tot een stijlvolle concertzaal omgebouwde Andreaskerk in Naarden Vesting. De kerk is een jong podium voor een groot aantal activiteiten van de Robert F.W. Bruinsma Stichting, waaronder masterclasses en concerten. Na de restauratie vond het eerste concert plaats in mei 2018. Voorzitter van de Robert F.W. Bruinsma Stichting is
Hankie Bruinsma Verbrugh.

Informatie en contact:
Tia Schutrups, T +31 6 250 95 705, [email protected], www.naardenpianofestival.nl