European Piano Teachers Association - The Netherlands

Pianodag Emmen 14 april

14 april 2019
/
Ledenactiviteit

Beste collega’s,

graag willen wij jullie attenderen op de komende Pianodag op zondag 14 april 2019 in het Atlas Theater Emmen. De vijfde op rij: een lustrum! We hebben dan ook een feestelijk programma samengesteld voor alle pianoliefhebbers, zowel amateurs als professionals, in de noordelijke regio. Geen concours, maar een inspirerende dag  voor iedereen, of je nu zelf speelt of graag luistert, jong of oud bent, van klassiek of licht houdt.

Op het programma staan een concertlezing door schrijver Jan Brokken en pianist Marcel Worms over de Russische pianist Youri Egorov; een workshop Spelen voor Publiek door pianoduo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov met het doel podiumangst te overwinnen; een openbare les duo quatre-mains en duo twee piano’s door Pianoduo Blaak, gevolgd door een recital van dit jonge, veelbelovende pianoduo en een workshop Popmuziek en Improvisatie op de Piano door Jan Meiborg.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een interactieve presentatieworkshop door Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen onder leiding van Martine Salomons en het theatrale familieconcert ‘Sand & Chopin’ door Heleen Verleur. Tenslotte is er het Vijfminutenfestival, een open podium voor pianisten van elk niveau, leeftijd en muzikaal genre. Ook piano ensembles of duo’s zijn welkom. 

In alle gevallen gaat het om niet-versterkt, akoestisch spel.

We nodigen andere docenten van harte uit met leerlingen deel te nemen in het kader van ‘inspiratie, uitwisseling en ontmoeting’. Vooral nu in het hele land muziekscholen worden of zijn opgeheven, hopen wij met de stichting te voldoen aan een behoefte een ontstane leegte op te vullen. Geen concurrentie, maar juist samenwerking en inspiratie staan voorop!

De Pianodag wordt georganiseerd door Stichting Noord Nederlandse Pianodagen Emmen. Voor meer informatie en aanmelden zie www.pianodagen.nl.

Graag tot ziens op 14 april!

Hartelijke groet,

namens de stichting, Marijke de Gruil